EstiramentsEls ESTIRAMENTS són una part molt important de l’exercici físic ja que ens ajuden a prevenir lesions, agulletes, milloren la  nostra flexibilitat. S’haurien de fer tant abans com després de qualsevol activitat física continuada, en l'escalfament i en la recuperació.
Què són?


Els estiraments són un conjunt d’activitats o exercicis que es realitzen abans de qualsevol activitat física (entrenament o competició), amb la finalitat de disposar les funcions orgàniques, musculars, nervioses i psicològiques de l’esport i preparar-lo per a rendir al màxim de les seves possibilitats. També és convenient fer-ne al finalitzar l'activitat, per tal de recuperar la musculatura, alliberar-la de tensions i ajudar-la a tornar a l'estat inicial.Com estirar:

1. Cal estirar amb una tensió suau i mantinguda, notant un punt de dolor que no sigui molt gran. És important buscar el punt just de tensió, ja que si és molt gran podem produir una lesió muscular.

2. Hem d'estar en una posició correcte, on només notem tensió en els músculs que estem estirant.

3. Cal aguantar l'estirament un mínim de 10/15 segons fins a 30 segons.

4. No fer moviments bruscos ni rebots, cal que sigui un moviment seguit i harmònic. A poc a poc veuràs que els músculs es relaxen i pots avançar més en l'estirament.

5. No fer apnees en la respiració (tallar la respiració), sinó que cal respirar suaument de forma correcta.

6. És millor si seguim un ordre en els estiraments (dels músculs del tren inferior al superior, o a l'inrevés).
Efectes

1.Redueixen la tensió muscular provocant una sensació de plaer.

2.Augmenten les capacitats de moviment.

3.Ajuden a coordinar millor i milloren l'equilibri.

4.Disminueixen el risc de lesions i de malalties musculars o òssies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada